Translate

dijous, 5 de desembre del 2013

Wikipedia... Petites passes fen un gran pas!

L'altre dia a classe de Gtic en Jordi ens va proposar de fer una petita aportació a la Viquipèdia, en grups de dues o tres persones.

 
Què és la WIKIPEDIA?

La wikipedia es una enciclopedia online on podem trovar tot tipos de temes que han sigut creats per tothom.. És col·lectiva, gratuïta i és mundialment coneguda.
Segons l'idioma seleccionat, les publicacions varíen. Tots podem editar una publicació, però per saber si la información és creïble o no, podem mirar les referències.
 
Els cinc pilars:
  1. És una enciclopèdia.
  2. Té un punt de vista neutral.
  3. El contingut és lliure.
  4. Segueix unes normes d'etiqueta.
  5. Les normes poden canviar.
Per poder realitzar la tasca demanada hem de...

 

Primer de tot, cal tenir en compte alguns aspectes per poder afegir o modificar algun tema o concepte, en el blog que deixo a continuació hi trobareu les indicacions: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/treball-collaboratiu-viquipedia.html
 


El treball que vàrem realitzar sobre la vikipedia ha estat interessant i alhora entretingut. En un primer moment la Patricia Diez i jo no sabíem quin tema escollir, ens vam decidir per fer una aportació sobre les tortugues, en concret sobre la seva closca, ja que vàrem veure que aquesta informació mancava en l'enciclopèdia digital.
A la setmana següent la vàrem mostrar a classe, i en Jordi ens va veure errades com per exemple citar d'on havíem extret la informació, cosa que ja hem corregit. Tot seguit deixo la pàgina on podeu veure la nostra aportació a la Viquipedia. http://ca.wikipedia.org/wiki/Tortuga
 
Aquesta pràctica de la Viquipedia ha sigut enriquidora, ja que he pogut contribuir en l'enciclopèdia lliure més visitada arreu del món.

Com fer-te usuari de Wikipedia?

Primer de tot cal fer-se una compte. És gratis.

 
Assegurar-te que el teu navegador web accepta cookies.

Un cop creat el teu compte ja podras participar en l'enciclopedia lliure més coneguda del món. Encara que si no tens compte també pots participar-hi, pero és molt recomenable que en tinguis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada