Translate

dilluns, 23 de desembre del 2013

Valoració final de l'assignatura

El Semestre ja s'ha acabat i per concloure amb aquesta assignatura m'agradaria fer una valoració final.
Per començar, dir que a l'inici del curs estava realment perduda, tot era nou per a mi, i l'assignatura de GTIC encara més, ja que no domino gaire bé els ordinadors. El primer dia de classe quan vàrem haver de fer un Blog, no entenia molt bé l'objectiu, però durant el transcurs del semestre m'he adonat que ha sigut molt útil per poder fer un recull del treballat a la classe de GTIC i d'altres assignatures.
Realment he aprés moltes coses crec que Gestió de la informació i TIC ha sigut una de les assignatures on he après més, ja que el nivell exigit era alt, i la feina s'havia de portar al dia. Estic satisfeta del que he après, ja que l'ús de les noves tecnologies avança a passes agegantades i mai està demés saber dominar-les, encara que el que ens ha ensenyat en Jordi ha sigut poquet perquè no em disposat de prou de temps, ha fet despertar-me un interès per aquest món, i és per això que seguiré aprenent coses noves per poder dominar el meu ordinador i que no sigui ell el que em domini a mi com ha fet fins ara.
 
Per acabar, comentar que estic molt satisfeta amb la feina feta, m'agradaria destacar l'entrada que més em va agradar fer, va ser la creació d'un vídeo a Youtube, vaig aprofitar aquesta activitat per fer una història amb els ninos de Playmobil, estic contenta dels resultats, ja que és el primer que he fet i ha sigut comentat a la xarxa.
Donc bé fins aquí el meu blog, desitjo que les entrades us siguin de gran ajuda. Fins a la propera!



 

dissabte, 21 de desembre del 2013

Com és crea un Scribd?


QUÈ ÉS?
 
És un programa de la web 2.0 que ens permet pujar i mostrar documents a la xarxa per poder compartir.
Els documents poden estar penjats en diferents formats com per exemple: Open Office, PDF, etc. Per poder penjar el document al nostre blog o a una altre pàgina web, ens proporciona un codi per poder-lo insertar.
 

Per poder utilitzar aquest programa, primer de tot ens hem d'enregistrar.

 1r PAS
  

2n PAS






 3r PAS


Una vegada tinguem creada la nostra compta  en Scribd podrem pujar tots els nostres documents i compartir-los.


dimarts, 17 de desembre del 2013

Descripció de la meva companya

El dia 27 de desembre a classe de COED vàrem llegir les descripcions fetes dels nostres companys, jo la vaig fer sobre la Rocio.
 
Abans de tot, què és la descripció?
 
La descripció és una manera de representar lingüísticament persones, animals, coses ...
Mitjançant seqüències descriptives proporcionem informació.
Hi ha dos tipus de descripció:
  • D. Objectiva: L'autor té una actitud imparcial sobre l'objecte descrit.
  • D. Subjectiva: L'autor reflecteix el que li transmet la persona o l'objecte descrit.
Estructura dels textos descriptius:
Aquests textos donen dades objectives i comprovades.
 
A continuació mostro la descripció que vaig fer de la Rocio.
 
La meva companya ...
Els orígens de la Rocio per part de pare són Andalusos (Huelva) i per part de mare Castellans (Sòria) però ella va néixer a Barcelona, per tant és catalana. La seva mare va tenir un part doble; té un germà bessó, de petits s'assemblaven, però ara ja no tant. El seu signe zodiacal és Sagitari.
 
La seva estatura és mitjana, de complexió més aviat prima.
Començo pels cabells, són més o menys llargs, fins a mitja esquena, ondulats com les ones del mar, de color castany molt fosc, que segons li dóna la llum diria que són negres. Sovint els porta lligats amb una goma.
El seu front és ample. Els ulls foscos, brillants i alegres, però a la vegada ausents, les pestanyes petites i fosques, les celles arquejades i separades, el nas mitjà amb la punta rodoneta; la boca fina, amb el llavi superior més fi que l’inferior i les dents alineades, el coll esvelt.

 
El to de la pell és força clar, podríem dir quasi blanquinós.
La primera impressió que dóna, és de noia tímida, una mica despistada, però és simpàtica, franca i riallera quan ets més propera a ella, suposo que això és degut a la pròpia timidesa. És una noia que quan se li capfica una idea al cap l’ha d’aconseguir, li agrada ser organitzada però després el que ha planejat no ho compleix. No li agraden les sorpreses i vol que els demés sempre estiguin bé quan estan amb ella.
 
El seu vestir és discret, no segueix estrictament la moda, és més aviat pràctica.
En el seu temps lliure li agrada llegir, també sortir amb les seves amigues.
És una noia molt confiada, li costa poc agafar confiança amb els altres.
 

dilluns, 16 de desembre del 2013

Habilitats educatives

Per finalitzar amb aquesta assignatura, a l'última classe hem vist què és la taxonomia de Bloom, és un llistat de les habilitats i processos del pensament que poden aparèixer en les tasques escolars (i per tant ser objecte d'avaluació). Rep el nom del seu creador, Benjamin Bloom. La taxonomia estructura les habilitats jeràrquicament, de manera que no es pot pretendre assolir les d'ordre superior sense tenir dominades les d'ordre inferior.


En la següent imatge podem veure l'evolució de les habilitats cognitives segons Bloom.



Conceptualització de l'ordinador com a eina:

Habilitats per Recordar, Comprendre, Aplicar, Analitzar, Avaluar i Crear.

Recordar: Recuperar o rememorar coneixements que tenim en la memòria.
Comprendre: Construir significat a partir de diferents tipus de funcions, siguin escrites o gràfiques.
Aplicar: Utilitzar un procediment durant el desenvolupament d'una representació.
Analitzar: Descompondre en parts materials o conceptuals i determinar com aquestes es relacionen entre sí.
Avaluar: Jutjar en base a criteris, utilitzant la comprovació i la crítica.
Crear: Agrupar els elements per formar una cosa coherent.
 

Tot seguit he realitzat la tasca de fer un llistat amb totes les eines TIC treballades a classe durant aquest semestre i indicar la seva habilitat cognitiva.

Les TIC són una eina?

En la sessió d'avui hem debatut si les TIC són una eina i hem arribat a la conclusió de que sí ho són ja que substitueix una habilitat que tens.

Uns exemples d'eines TIC que han millorat amb el pas del temps són les següents:
  1. El word, abans escrivíem a mà o a màquina, i si ens equivocàvem no havia l'opció de desfer, sinó que havies de tornar a fer de nou.
  2. La millora de les animacions de les presentacions com per exemple el PowerPoint o el Prezi.
  3. Els blogs han sigut una gran millora, perquè ajuden a l'interactivitat amb altres persones, cosa que abans no era possible.
  4. Les videoconferències, els xats han donat un gran pas en la nostra societat.
  5. Els fulls de càlcul, abans s'havia de fer tot a mà, ara només inserint les dades ja ho fa sol
 

 LES 4 METÀFORES

  1. Ordinador com a TUTOR: L'ordinador fa de mestre del nen, primer li dóna la teoria i després passa a la part pràctica, és el mateix procediment que els llibres i les fitxes.
  2. Ordinador com ALUMNE: En aquest cas, el nen fa de mestre de l'ordinador, li dóna unes ordres i aquest les executa tot seguit. El nen controla la màquina.
  3. Ordinador com a EINA: Utilitzem l'ordinador com a una eina de treball habitual.
  4. Ordinador com a SIMULADOR: El nen aprèn mitjançant l'observació i l'experimentació.



A continuació he creat un Scribd on parla de "Les quatre metàfores" i he posat exemples de cada per poder veure la diferència.

dijous, 12 de desembre del 2013

Un Bon Comunicador Jordi Évole


Avui les meves companyes Aida, Rocio, Laura i jo hem presentat el treball del Bon Comunicador. Per nosaltres un bon comunicador és en Jordi Évole ja que, segons el nostre criteri, reuneix els trets principals que ha de tenir un bon orador.
El motiu de la nostra tria ha estat que, anteriorment a l’elaboració del treball, totes coneixíem aquest personatge públic gràcies a intervencions fetes a la televisió com per exemple al programa de Buenafuente o Salvados, els programes on s’ha donat més a conèixer. És aquí on hem vist els trets característics d’un bon comunicador i són els següents:
  • La seva forma de parlar i d’escriure és natural utilitza un llenguatge adequat perquè el contingut pugui ser entès amb facilitat. Es mostra molt proper al públic posant exemples quotidians del que explica. D’aquesta manera el receptor es cent molt identificat.
  • A les entrevistes que fa a Salvados escolta amb molta atenció i molt de respecte. Utilitza la ironia i l’humor per elaborar les preguntes que solen ser clares i directes per poder extreure el màxim d’informació possible.
  • En quant al contingut podem dir que treu a la llum aspectes de temes molt actuals presents a la nostra societat que la majoria desconeix.  Busca a persones amb diferents punts de vista sobre un mateix tema, perquè els oients puguin crear la seva pròpia opinió i reflexionar. Com a bon periodista, mostra un coneixement actualitzat sobre els temes que tracta i, per tant, transmet credibilitat, mostra constantment noticies de premsa que parlen del tema que tracta.
  
Totes aquestes característiques les hem pogut observar a partir del seguiment que hem fet a través del Twitter, el Facebook, articles publicat al Periódico, el programa televisiu Salvados i a programes de ràdio com OndaCero.
Hem deixat constància de tota la informació recollida al llarg del primer semestre mitjançant el blog creat per nosaltres, anomenat: seguiment sobre Jordi Évole. Aquí trobareu un recull de tota la informació que creiem més rellevant i creiem que el blog és un bon recurs per a sintetitzar tota aquesta informació.

  
Amb aquest treball de seguiment d'un bon comunicador, hem après molt. Escoltar i llegir a en Jordi Évole ens qüestiona molt la nostra tasca de mestres. Hem d'aprendre a captar l’atenció del nostre públic, els nens i les nenes, i hem de saber com apropar-nos als problemes i a les realitats més actuals.

  

dilluns, 9 de desembre del 2013

JClic


En aquesta classe hem comentat i provat les activitats JClic.
Com per exemple:



Quin tipus d'activitats hi ha?

  • Activitats d'Associació complexa
  • Activitats d'Associació simple
  • Jocs de memòria
  • Activitats d'exploració
  • Activitats d'interacció
  • Puzzles dobles
  • Puzzles d'intercanvi
  • Activitats d'ordenar elements
  • Activitats de resposta escrita
  • Mots encreuats
Entre d'altres activitats.


AVANTATGES
  1. Encara que aquest programa s'utilitzi a l'escola, els nens també poden accedir des de casa.
  2. Hi ha molt recursos d'activitats interactives.
  3. Es poden crear activitats.
  4. Disposa de diferents nivells de dificultat.
 
INCONVENIENTS
  1. Si es fa un abús d'aquestes activitats, el nen ho acaba fent de manera mecanitzada, per tant no assoleix els coneixements.
  2. Fa la mateixa funció que un llibre teòric.
  3. Manté la mateixa metodologia que fa cinquanta anys.
  4. No té un control per veure si els nens arriben al nivell desitjat, assolint els coneixements necessaris o ho fan utilitzant -lo a l'atzar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dijous, 5 de desembre del 2013

Aviu he recitat jo!

La setmana passada a la classe de COED vàrem recitar poemes en català i en castellà, de diversos autors. El que jo vaig triar va ser Amor eterno de Gustavo Adolfo Bécquer. Vaig triar aquest poema pel sentiment que em va despertar quan el vaig llegir.

Amor eterno

Podrá nublarse el sol eternamente;
Podrá secarse en un instante el mar;
 Podrá romperse el eje de la tierra
Como un débil cristal.
¡todo sucederá! Podrá la muerte
Cubrirme con su fúnebre crespón;
Pero jamás en mí podrá apagarse
La llama de tu amor.


Tot seguit us deixo un enllaç on podeu trobar poemes de diferents temes i diferents poetes: http://www.poemas-del-alma.com/amor-eterno.htm

Word


El Word ... una eina que molta gent creu que la domina, però a l'hora de la veritat no coneixem totes les seves funcions. Mostraré uns petits exemples que en Jordi ens va ensenyar i són de molta utilitat.

Com citem els autors?
És molt important la citació de l'autor o de la font d'on em extret la informació.
Podem citar amb APA o amb ISO depenent de com ens interessi.
A continuació veiem els passos:



 
 
 
 
 
 
 
 
Un cop citat l'autor o autors en el treball, com un altre punt més del treball podem inserir al final Treballs citats, només caldrà seleccionar-los i clicar ACTUALITZAR CITES.
 
Com crear l'Índex?
Per crear l'índex només hem de fer tres senzills passos, que són els següents :
  1. Seleccionar el que volem que surti a l'índex.
  2. Un cop seleccionat anem a la pestanya INICI i cliquem a TÍTOL 1.
  3. Tot seguit amen a la pestanya de REFERÈNCIES i cliquem a TAULA DE CONTINGUTS.
Si un cop fet el treball volem actualitzar l'Índex, seleccionem la taula de l'índex i cliquem a ACTUALITZAR TAULA.
 
Una cosa a tenir en compte és que quan seleccionem el que volem que surti a l'índex, això canvia el format i el color de la lletra que teníem. Per això per poder canviar tots els títols a la vegada i posar-los com els teníem inicialment, ho seleccionarem, anem a TÍTULO 1, seguit seleccionem ACTUALITZAR TÍTOL 1 i premem el botó dret del ratolí per que coincideixi amb la selecció.
 
Per posar subtítols, seleccionem el que volem, anem a la pestanya INICI i seleccionem el que veiem a continuació:
 
 
 
 
 
Una vegada l'Índex estigui fet, si volem anar a un apartat, el seleccionem, cliquem CTRL, i anem directament.
Una altra cosa molt interessant i de ben segur que per a tots ens és molt útil, és poder trobar l'últim lloc on hem fet l'escrit. Per això em d'anar a la part inferior dreta de la pantalla i trobarem (fixar-nos en la imatge que trobem continuació), cliquem i seleccionem EXAMINAR PER MODIFICACIONS.
 

 


Ús de sinònims?
Per finalitzar amb el tema del Word, un altre aspecte a destacar són els sinònims, cosa que crec que pot ser molt útil a l'hora de fer un treball, ja que de vegades utilitzem la mateixa paraula i això fa que l'argument sigui pobre.
Per poder trobar sinònims d'una paraula, la seleccionarem, anirem a REVISAR i seleccionarem SINÒNIMS, en trobarem diversos, i podrem utilitzar el que més s'ajusti al nostre context.


Espero que hagi sigut d'ajuda!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Wikipedia... Petites passes fen un gran pas!

L'altre dia a classe de Gtic en Jordi ens va proposar de fer una petita aportació a la Viquipèdia, en grups de dues o tres persones.

 
Què és la WIKIPEDIA?

La wikipedia es una enciclopedia online on podem trovar tot tipos de temes que han sigut creats per tothom.. És col·lectiva, gratuïta i és mundialment coneguda.
Segons l'idioma seleccionat, les publicacions varíen. Tots podem editar una publicació, però per saber si la información és creïble o no, podem mirar les referències.
 
Els cinc pilars:
  1. És una enciclopèdia.
  2. Té un punt de vista neutral.
  3. El contingut és lliure.
  4. Segueix unes normes d'etiqueta.
  5. Les normes poden canviar.
Per poder realitzar la tasca demanada hem de...

 

Primer de tot, cal tenir en compte alguns aspectes per poder afegir o modificar algun tema o concepte, en el blog que deixo a continuació hi trobareu les indicacions: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/10/treball-collaboratiu-viquipedia.html
 


El treball que vàrem realitzar sobre la vikipedia ha estat interessant i alhora entretingut. En un primer moment la Patricia Diez i jo no sabíem quin tema escollir, ens vam decidir per fer una aportació sobre les tortugues, en concret sobre la seva closca, ja que vàrem veure que aquesta informació mancava en l'enciclopèdia digital.
A la setmana següent la vàrem mostrar a classe, i en Jordi ens va veure errades com per exemple citar d'on havíem extret la informació, cosa que ja hem corregit. Tot seguit deixo la pàgina on podeu veure la nostra aportació a la Viquipedia. http://ca.wikipedia.org/wiki/Tortuga
 
Aquesta pràctica de la Viquipedia ha sigut enriquidora, ja que he pogut contribuir en l'enciclopèdia lliure més visitada arreu del món.

Com fer-te usuari de Wikipedia?

Primer de tot cal fer-se una compte. És gratis.

 
Assegurar-te que el teu navegador web accepta cookies.

Un cop creat el teu compte ja podras participar en l'enciclopedia lliure més coneguda del món. Encara que si no tens compte també pots participar-hi, pero és molt recomenable que en tinguis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

L'Auditori


El diumenge 24 de Novembre de 2013 a les 11:00h del matí vàrem anar un grup de classe a veure el concert que es feia a l’Auditori per l’OBC.
 

 
Autors

L’oquestra va consistir en dues parts amb un descans de 20 min pel mig.

La primera obra va ser de BENJAMIN BRITTEN (Lowestoft 1913 – Aldeburg 1976) amb Concert per a violí i orquestra, op.15 el directo va ser Pablo González i el violí principal Isabelle Faust. Aquest concert va durar uns 32 min aproximadament.

Desprès de la pausa va sonar GUSTAV MAHLER (República Txeca 1860 – Viena 1911) amb Sinfonia núm. 1 en Re major, “Tità” i el director va ser Pablo González.

Els intèrprets van ser l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya OBC i La Tità de Mahler.
 
Les meves sensacions
Encara que a mi m’agrada la música clàssica, particularment aquest concert no em va agradar molt ja que em criden l’atenció les orquestres on intervenen tot tipus d’instruments simfònics i això en aquestes obres no hi va ser, per aquesta raó, escoltar tota l’estona durant la primera part el violí se’m va fer una mica feixuc, ja que la intervenció dels altres instruments que no eren de corda quasi no van intervenir.

La segona part amb Sinfonia núm. 1 en Re major, “Tità” em va agradar més, aquí van intervenir diversos instruments. Tot i que la durada va ser més llarga, em va despertar interès i curiositat per saber com actuarien els instruments.

Encara que aquest concert en concret no em cridés l’atenció, com sóc una persona que la música clàssica li agrada, tornaria a escoltar altres obres que fossin del meu interès.