Translate

dijous, 17 d’octubre del 2013

Google Doc

Avui comentarem, què és el Google Doc? Per fer-nos una idees un Google Doc és com un Word, però amb l'avantatge que poden treballar diversos usuaris a la vegada, sempre i quan el document estigui compartit amb ells.

Al final del resum mostraré un vídeo on planteja un problema comú per a totes aquelles persones que treballen en grup per fer un treball i s’envien d’informació en document adjunt, o per dues persones que s’envien informació en documents adjunts… Amb el procés d’adjuntar documents creem copies del document, així haurem de crear tantes copies com documents vulguem enviar. Però hi ha una solució millor aquests problemes. Emmagatzemar els documents a la xarxa amb un programa com el Google docs.

Amb el Google docs tu pots crear un Word, un full de càlcul, un formulari o un PowerPoint i emmagatzemar-lo a la xarxa . Aquests documents poden ser: d’un privat i exclusiu del editor, privat però amb algun convidat que pugui veure els documents i modificar-los o públic on tothom els podrà veure i modificar. Aquest documents sent d’ús privat, també és pot compartir amb altre gent a través d’una pàgina web. En aquests cas, no és podrà modificar el contingut.

Per saber com funciona el Google Doc primer s'ha de crear un document i que aquest es vagi actualitzant cada vegada que algun dels components el modifiqui.

Procediment:
Per poder realitzar la pràctica, s'ha d’accedir a la teva conta Gmail. Un cop dins anirem a la pestanya “docs” situada a la part superior esquerra, farem un clics sobre la paraula i ens apareixerà una nova pàgina. Un cop aquí, clicarem al boto crear i se’ns desplegarà un menú on anirem a “Document”. Quan estigui obert, ja podem escriure com si fos un document de Word.
En aquest document, podem crear taules, inserir dibuixos, imatges... posar notes al peu, comentaris... com si fos un document Word. Quan hem acabat el document, el podem compartir amb els companys que tinguin conta Gmail.
A continuació os adjunto el vídeo per aclarir els vostres dubtes.



Com publicar un Google Doc en el blog?
  1. Obrir el document que vols publicar.
  2. En el menú FITXER, seleccionar PUBLICAR EN LA WEB ...
  3. Clicar a INICIAR LA PUNLICACIÓ.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada