Translate

dilluns, 25 de novembre del 2013

Glogster, Padlet, Wordle, Mindmeister

Avui a classe hem estat veient diverses maneres de crear i compartir informació d'una manera visiblement més clara o entenedora.
Ara a continuació mostraré llocs webs que ens ha mostrat en Jordi i que jo personalment alguns els desconeixia i crec que són molt interessants.


Què és un Glogster?
És una eina web 2.0 que serveix per a crear pòsters digitals amb un gran ventall de possibilitats:
  • Editar.
  • Es pot enviar.
  • Afegir-hi imatges.
  • Afegir-hi gràfics animats.
  • Música
  • Vídeo
  • Utilitzar el zoom....
 Un cop creat el teu pòster digital el pots compartir amb gent.

http://www.flickr.com/photos/7574616@N03/5494135305/in/photolist-9nuT1M

Exemple d'un tema sobre el Saxofon fet amb Glogster :

 




Per a què el puc utilitzar?
Fonamentalment com a suport de produccions orals, escrites o audiovisuals.



Padlet és fantàstic per crear murs virtuals amb milers d'aplicacions didàctiques en l'aula. Des de presentar continguts amb text, imatges i vídeos fins realitzar pluja d'idees, comentaris sobre audicions i tot el que se'n acudeixi. És idònia per petits treballs col.laboratius perquè podem configurar el suro virtual per que qualsevol pugui escriure en ell. També podem fer que només es pugui llegir o si volem, pot ser privat.









Què és un núvol de paraules?
És una mena de semàntica condensada d'un document en la qual els conceptes claus són representats en mides diferents, seran més grans les paraules més repetides. S'utilitzen bàsicament per destacar la seva importància en els directoris o llocs web. És possible classificar les paraules per ordre alfabètic, per popularitat o per representació dins el lloc. El resultat ha sigut el següent:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiAXLNE0LMa1keHKWmF6Dq8HZzD0ZEzryq1EmvP29mhu2oTgeJDjj1N8MS0BOe0AsKenao1uDBogjm_81EWEKxLOeCoBTY2klrLcn6ryxj9qTHKBokS-yt2k6gWOD6w3IYbm8nO9urHRxC/s1600/PLEC.jpg









CmapsTools/ MindMeister
Amb aquests dos programes podem crear mapes conceptuals.
Mitjançant un text, podem fer un mapa mental, utilitzant connectors i els conceptes que volem remarcar. Per això a la classe de GTIC vàrem estar treballant amb el CmapsTools.
Amb el següent mapa mental podem veure d'una manera més clara els conceptes claus d'un text.
Amb aquest tipus de programa podem fer mapes de forma molt senzilla, podem modificar el tipus de lletra, destacar allò més important amb diferents colors, entre d'altres coses.
Us animo a provar-ho!

Aquesta ha sigut la tasca feta a classe:
A partir d'un text facilitat pel mestre nosaltres hem creat un mapa conceptual.





Mapa Mental
Els mapes mentals ens ajuden a recordar d'una forma més senzilla els conceptes claus, mitjançant colors, imatges, entre d'altres coses que ens poden ser útils per recordar.
Aquí en tenim un exemple sobre les Intel·ligències múltiples.



http://sinparciales.files.wordpress.com/2012/05/mapa_conceptual_howard_gardner_recursostic.png



Fluxograma


http://4.bp.blogspot.com/_

Els fluxogrames són unes eines molt útils, serveixen per:
  • Planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.
  • Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,..





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada